Pretraga
Vaša korpa (0)

Vejvard

Vejvard


1,290.00 RSD


Od dobitnice dve nagrade čitalaca na Goodreads portalu, za najbolji debitantski roman i najbolju istorijsku fikciju 2023. godine.

Ja sam Vejvardova, i divlja iznutra.
2019 – Pod okriljem tame, Kejt beži iz Londona u trošnu Vejvard kolibu koju je nasledila od nane, žene koju nije videla godinama. No, Kejt počinje da sumnja da je njena nana krila tajnu. Onu koja vreba u zidovima kolibe, skrivena još od lova na veštice u 17. veku.
1619 – U mračnoj seoskoj tamnici, Alta čeka suđenje za ubistvo lokalnog farmera. Altu je, još kao devojčicu, majka naučila njihovoj magiji, vrsti koja nije ukorenjena u bacanju čini, već u dubokom poznavanju sveta prirode. Ali neobične žene oduvek su smatrane opasnim, a kako se protiv Alte iznose dokazi za veštičarenje, ona zna da će joj biti potrebne sve moći da zadrži slobodu.
1942 – Dok Drugi svetski rat bukti, Vajlet je zarobljena na velikom porodičnom imanju. U kavezu društvenih konvencija, ona žudi za temeljnim obrazovanjem koje njen brat dobija – i za svojom davno preminulom majkom. Jedini njeni tragovi koje Vajlet ima su privezak sa slovom V i reč Vejvard urezana u skrivenom kutku njene spavaće sobe.

Preplićući priče o tri izuzetne žene tokom pet vekova, Vejvard je zadivljujući roman o ženskoj otpornosti i moći prirode da preoblikuje svet.

Žanr: istorijski roman, fantastika
Autor: Emilija Hart
Format: 15x21 cm
Broj strana: 344
Pismo: latinica
Povez: tvrd
Godina izdanja: 2024.
ISBN: 978-86-82750-06-2

Komentari
Ostavite komentar
Captcha