Pretraga
Vaša korpa (0)

Kletva usnule varoši

Kletva usnule varoši


1,500.00 RSD


Godina je 1864. i Srbiju je zadesila velika nevolja.
U crkvenim spisima i evidenciji vlasti ostalo je zabeleženo da se od kraja januara do početka avgusta u selima Braničevskog okruga dogodilo devet istovetnih slučajeva – deca mlađa od tri godine preko noći su nestajala iz kolevki bez ikakvog traga.
Narod od nadležnih zahteva da bez odlaganja nešto preduzmu povodom tajanstvene pošasti koja hara Srbijom, te knez Mihailo Obrenović šalje na zadatak svog najizvrsnijeg čoveka – doktora Đorđija Rafailovića, glavnog istražitelja kneževe garde.
Put istražitelja vodi u Veliko Svitanje, selo iz koga je nestalo najviše mališana. To je ujedno i mesto u kome se rodila, a pre desetak godina, pod neobičnim okolnostima, i preminula njegova supruga. Stoga ovo zaduženje Đorđije Rafailović vidi i kao potez sudbine; zadatak uz pomoć koga će pokušati da ublaži nemir i odagna osećanje krivice koji ga tako dugo opsedaju…

„Kletva usnule varoši“ predstavlja jednu od novih paradigmi modernog srpskog stvaralaštva zasnovanog na fantazijskim elementima i stoji rame uz rame sa vrhunskim književnim ostvarenjima ove vrste.

„Novim romanom ’Kletva usnule varoši’ Zoran Petrović potvrđuje zašto je jedan od najistaknutijih evropskih pisaca vampirske fantastike.“
Zoran Živković

Žanr: fantastika
Autor: Zoran Petrović
Format: 15x21 cm
Broj strana: 224
Pismo: latinica
Povez: tvrd
Ilustracija: da
Godina izdanja: 2023.
ISBN: 978-86-82750-00-0

Komentari
Ostavite komentar
Captcha

Slični naslovi