Pretraga
Vaša korpa (0)

K. K. Hamfriz

K. K. Hamfriz (Chris, C.C. Humphreys)

Nagrađivani romanopisac, dramaturg, glumac i profesor, Kris Hamfriz napisao je dvadeset i dva romana uključujući naslove: Francuski dželat – roman koji je osvojio Srebrni Bodež prestižne britanske nagrade u kategoriji trilera – Trilogija Džek Apsolut, Vladposlednja ispovest i Grad zvani Armagedon.

Svoj dvanaesti roman, Šekspirov buntovnik, pretvoren je u pozorišni komad čija se premijera održala 2015. godine na festivali Bard on the Beach, u Vankuveru, Kanada. Njegov roman Kuga osvojio je kanadsku nagradu ,,Artur Elis’’ za najbolji kriminalistički roman 2015. godine. Njegov moderni kriminalistički roman ,,Jedan dan u Londonu’’ objavljen je 2021. godine. Nedavno je dovršio serijal epske fantastike, ,,Krv besmrtnika’’. Njegovi romani za mlade čitaoce uključuju trilogiju ,,Saga: Runski kamen’’ i trilogiju ,,Tapiserija’’. Najnoviji roman izdao je 2023. godine pod nazivom ,,Jednog dana ću te pronaći’’. Roman je objavio kanadski Doubleday. Njegovi romani prevedeni su na trinaest jezika.

Master diplomu odseka za umetnost (kreativno pisanje) dobio je na univerzitetu u Britanskoj Kolumbiji. Učestvovao je kao glavni govornik i počasni gost na brojnim konferencijama, uključujući HNS North American Conference u Denveru 2015. Kao glumac, igrao je na pozorištima od Londonskog Vest Enda do Holivuda