Pretraga
Vaša korpa (0)

Zoran Petrović

        Zoran Petrović, master psiholog, kompjuterski dizajner, muzičar i pisac, rođen je 1968. godine u Beogradu.

        Vokalni je solista grupe “Bukowski band” i projekta “Psihokra­tija”, a od 2021. započinje samostalni projekat kao kompozitor, tekstopisac i producent pod umetničkim imenom En Bard.

        Radio je u kompaniji 3DO iz Kalifornije, kao game master - Bard Legend, na multiplayer fantasy projektu – Meridian 59, a pored gaminga, danas se bavi i advertajzingom, kompjuterskim 2D i 3D dizajnom, animacijama i TV reklamom.

        Kada je u pitanju psihologija, njegov rad u vezi je sa psihologijom ličnosti i kriminalnim profajlingom serijskih počinilaca teških krivičnih dela. U saradnji sa pionirima profajlinga u FBI, odeljenja BAU, i ekspertima Univerziteta u Be­ogradu, uradio je naučno istraživanje pod nazivom “Bihejvioralni profajling i mogućnost primene FBI tipologije silovatelja u službi istražnog postupka policije i prevencije na teritoriji Srbije”.

        Pod nazivom „Atelje Bulevar“ nudi usluge literarnog agenta i svega što je u vezi sa izdavanjem knjiga i njihovim marketingom.

        Na književnoj sceni pojavljuje se zahvaljujući Ljubavi, i to 2009. godine sa zbirkom ljubavne poezije “Ženi koju volim”, a zatim i drugom, “Hvala što postojiš”. Njegov prvi roman, urbana ljubavna drama sa elementima trilera, „Bulevar greha”, u knjižarama se pojavio 2016. godine. Nakon toga, autor se po­novo okreće Ljubavi, ali ovoga puta svojoj prvoj i najvećoj – Fan­tastici. Tada započinje pisanje fantazijske sage „Praznik zveri“, koja za sada ima pet delova Žeteoci, Grehovi alijanse, Nezvani gost, Zakon krvoljublja i Dopisani.

        Treći deo sage, „Nezvani gost“, bio je prekretnica u stvaralaštvu autora, jer tada počinje saradnju sa profesorom Zoranom Živkovićem, koji preuzima ulogu redaktora. Ovaj deo preveden je i objavljen za strano tržište kao „The Festival of Beasts – Uninvited guest“.

        Priče Zorana Petrovića nalaze se u zbirkama folklorne, epske, naučne fantastike i horora: Refesticon, Čuvari zlatnog runa, U vrzinom kolu, Marsonic, Nešto diše u mojoj torti, a izdaje i samostal­nu zbirku priča „Čuvari fantazmi”.

        Prvo izdanje najnovijeg romana „Kletva usnule varoši“ objavio je samostalno 2023, a odmah zatim i drugo izdanje u saradnji sa izdavačkom kućom „Valkira izdavaštvo“.

        Pred Sajam knjiga u Beogradu 2023. izlazi i njegov zajednički projekat sa osnivačima gotik benda Nox Arcana i vlasnicima producentske kuće Monolith Graphics iz SAD, Ohajo. U pitanju je zbirka priča i novoizmaštanih urbanih legendi, „Glasovi iz senki“.

        Više o autoru i njegovom radu, kao i odlomke iz pomenutih romana i mnogo toga drugog, možete naći na njegovim Face­book i Instagram stranicama.